Mézes-pogácsa díszítés

Idén is megszervezi a hagyományos mézes-pogácsa díszítő foglalkozást a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. Az érdeklődők Agyagfalván és Zetelakán nyernek betekintést a mézes-pogácsa díszítéssel kapcsolatos népi hagyományokba és technikákba.

December 7-én, pénteken reggel 9 órától a Bögözi Általános Iskolához tartozó agyagfalvi Berzenczey László Általános Iskola 0-4. osztályos tanulói, 12 órától pedig a zetelaki Boros Fortunát Általános Iskola 0-4. osztályos tanulói próbálhatják ki a mézes-pogácsa díszítés technikáit. A foglalkozásokat Tank Erzsébet képzőművész vezeti a fenti iskolák együttműködésével.

A program célja lehetőséget teremteni a gyerekek számára a mézes-pogácsa díszítéssel kapcsolatos népi hagyományok, motívumok és technikák megismerésére, a foglalkozáson ugyanakkor arra is ösztönzést kapnak, hogy kipróbálhassák magukat alkotóként és fejleszthessék kézügyességüket – írja a Forrásközpont közleményében. “A karácsonyi ünnepekre készülődve, cukormázzal dolgozva engedhetik szabadon fantáziájukat a gyerekek.”

A tevékenységen való részvétel ingyenes.