Meleged van? Az még semmi!

Nagyon úgy tűnik, újabb melegrekordok dőlnek meg, és csütörtök, július 13. lesz az év legmelegebb napja, Olténiában 41, Munténiában 40, Moldvában és Dobrudzsában pedig 39 Celsius-fokos hőségre számítanak. A kánikula a következő napokban is folytatódik, a maximumok meghaladják a 35 fokot az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – hívja fel a figyelmet a hotnews hírportál.

A meteorológiai szolgálat jelentésére hivatkozva azt írják, éjfélkor szinte az egész ország területén 20 fok felett volt, Temesváron 29 fokot mutattak a hőmérők. Csütörtökön reggel 7 órakor Csíkszeredában 14, Sepsiszentgyörgyön 24 fokos volt a hőmérséklet, a nappali csúcsok így rekordot jelenthetnek majd.

A várható kánikula miatt kiadott elsőfokú (sárga jelzésű) hőségriasztás szerint szerdán a hőmérséklet-páratartalom mutatója meghaladja a kritikus 80-as szintet.

Pénteken is – noha 1-2 alacsonyabb lesz a hőmérséklet – nagyon meleg lesz, Munténiában 38, Dobrudzsában 37, Olténiában 36 fok lesz a maximum. Az ország nyugati részén 25 és 31 Celsius-fok között alakulnak a maximumok, 14 és 24 között a hajnali minimumok.

Kiemelt kép: unsplash.com/PIERRE BAMIN