Meleg, hideg, aztán megint meleg lesz

A hét első két napján meleg, majd viharos és hűvös lesz szerdától vasárnapig, jövő hétfőtől azonban Románia nagy részén felmelegszik az időjárás az Országos Meteorológiai Szolgálat kéthetes előrejelzése szerint.

Erdélyben a hét elején előbb 31-32 Celsius fokra növekszik a hőmérséklet, majd körülbelül 6 fokkal esik vissza a július 31-augusztus 4. közötti időszakban. A következő héten 25-29 fok körül stabilizálódnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek. A legalacsonyabb hőmérséklet a héten 17 Celsius fok lesz, augusztus 1-jén reggel, majd augusztus 5-én 11 fokig is lehűl az idő, a későbbiekben pedig tartósan 13 fok körül alakul majd.

Országszerte hasonló tendenciára lehet számítani, csak a hőmérsékleti értékek változnak: a legmelegebb Olténiában és Munténiában lesz, ahol 33-34 Celsius fokra is felszökik a hőmérséklet. A hegyekben az előrejelzési időszak szinte minden napján viharos időre számíthatnak az ott tartózkodók.

Székelyudvarhelyen kedden lesz a legmelegebb: 29 Celsius fok. A legmagasabb hőmérsékleti értékek ezután 23-28 Celsius fok között lesznek a héten. Szombattól jövő szerdáig azonban 23-24 Celsius fok közötti hőmérsékletet jelez weather.com időjárási portál. A legalacsonyabb értékek 11-18 fok körül alakulnak jövő szerdáig.