Mehetsz az ország első közösségi teqball asztalához

Fotó: GÁL ELŐD

Mától nyitva vannak a játszóterek a város huszonhét pontján, de a szülőket továbbra is óvatosságra intette Jakab Attila városmenedzser a város első sportjátszóterének átadásán.

A játszótér nem szokványos, az ország első közösségi teqball asztalával és egy Spalding kosárlabdapalánkkal van  felszerelve. „Az előzőekben elkészült felső és alsó Bethlen-negyedi, Tábor-negyedi, és a Tomcsa Sándor-negyedi játszótereket a visszajelzések alapján inkább a tíz év alatti gyerekek használják, ebben az esetben a tinédzsereket favorizáltuk” – mondta el az átadón Gálfi Árpád polgármester, aki egy további sportjátszóteret is ígér a Haáz Rezső Múzeum szomszédságában.

A munkát a polgármesteri hivatal szakmunkásai végezték el. Az 59.338 lejes beruházás összköltsége a következőképpen oszlik meg: a játékelemek 15.468 lejbe, a teqball-asztal 12.605 lejbe, a palánk 4.998 lejbe, a gumiszőnyeg 17.911 lejbe, a kövezés 2.500 lejbe, az aszfaltozás 4.875 lejbe, és a kerítés magasítása 980 lejbe került.

A lakószövetség elnöke, Szabó Jenő hozzátette, hogy hiányzik két játékelem, ami a legnépszerűbb volt: az asztalitenisz asztal és a csúszda. Ilyés Szabolcs, a Góbék Teqball Team vezetője és világbajnoki érmese a sportágnak azonban megnyugtatta, hogy egy multifunkcionális asztalról van szó, amelyen teqpongozni is lehet, ami az asztal görbületét leszámítva majdnem ugyanaz, mint az asztalitenisz. Ezen és a teqballon kívül catch, teqis, és teqvolley játszható rajta, ezek sorrendben a kézilabda, a tenisz és a röplabda elemeit tartalmazzák.

Ilyés Györgydeák Aporral mutatta be mind az öt teqball asztalon játszható ágazatot, és még Gálfi is beállt néhány labda erejéig.

Vass Imre tanítványai a kosárlabdapályát próbálták ki, míg ő elmondta, a világ második legnépszerűbb sportjáról van szó, ezért is örül, hogy „végre van ilyen”. 6-8 évvel ezelőtt sikerült két palánkot felállítaniuk, egyet a sétatéri stadion mellé, amelyet a „sofőroktatók nagyon szeretnek”, és egyet a Móra Ferenc Általános Iskola udvarán, de szerinte még sokkal többre lenne szükség, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy sok helyen a városban magánkezdeményezésre a tömbházak oldalához gumiabroncs talapzatra emeltek palánkot.

A palánk alatt három a három elleni, kettő a kettő elleni, egy-egy elleni meccset lehet játszani. Ilyés Szabolcs és Vass Imre egy-egy szabályzatot is ígért, amelyet a hivatal munkatársai ki fognak függeszteni a játszótér kerítésére, sőt Ilyés azt is megígérte, ha már itt az asztal, néha le fognak járni segíteni, meghozni a kedvét a sportághoz a fiataloknak.