Megyei riválisával csapott össze a Vasas

Fotó: GÁL ELŐD

Első hazai bajnokiját játszotta a női labdarúgó elsőosztályos bajnokság 2022-23-as idényében a Vasas Femina vasárnap, szeptember 11-én.

Az ellenfél a megyei rivális FK Csíkszereda, amely idén mutatkozott be a legfelsőbb divízióban és rögtön győzelemmel. Akárcsak Székely János együttese, az udvarhelyi csapat a bukaresti Fair Play ellen kezdte meg a szezont.

Az udvarhelyi edző a Sándor, Tóth, Molnár, Godra, Horváth, Orbán, László, Zănoagă, Mitri, Szász kezdősort küldte a pályára, akik közül többen is ott voltak a tavalyi másodosztályos bajnokin, amikor nagyon megverték a volt Vasas játékosokkal, Bartalis Barbival és Berkeczy Emőkével felálló FK-t. Mindkét játékos helyet kapott a szombati mérkőzés kezdőjében Albu László edzőtől, bár Bartalis több poszton is bevethető, mindketten a védelemben.

Ahol nagyobb szükség is volt rájuk, hiszen a Vasas mutatott támadóbb, dominánsabb focit, de Mitrit és Horváthot is sikerült többnyire semlegesítenie a pirosfeketéknek. Az is igaz, hogy ez kivette minden energiáját a csíkiaknak, akik így nem tudtak veszélyes támadást vezetni, amikor meg veszélyeztettek, Sándor jól állta a sarat a kapuban. A második félidőben is folytatódott a Vasas dominanciája, amelyet nem tudott előnyére váltani a hazai csapat, Mitri próbálkozását Salamon Szidi védte, Tóth Györgyi a felsőlécre durrantott egy szabadrúgást.

A mérkőzés végén jöhetett volna a feketeleves, hiszen a 90. percben óriási kavarodás alakult ki a Vasas kapuja előtt, amely során több csíki gólszerzési lehetőség is adódott, de blokkolták a lövéseket a hazaiak, akik így 0-0 arányú döntetlent játszottak.

A Vasas Femina következő mérkőzését idegenben játssza, vasárnap, szeptember 18-án a bajnoki tabella utolsóelőtti helyén Álló Alexandria ellen.