Megyei és körzeti: ők vezetnek

A címvédő keresztúriak lemaradása öt pont a nagygalambfalviaktól.
Fotó: Sinka-Király Levente

Hétvégén a Székelyudvarhelyi Sporting otthonában szerezte meg a győzelmet Nagygalambfalva, így a tizenkilencedik fordulót követően is magabiztosan vezeti a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának tabelláját. A dobogó másik két fokáért egyre szorosabb a harc Székelykeresztúr, Lövéte és a Sporting között. De erre a hármasra szorosan rátapadt a Székelyudvarhelyi Roseal is.

A 18-ik fordulóban lejátszott Betfalva-Roseal találkozó eredményét még nem hitelesítették a bajnokság szervezői. A találkozó 2-1-es betfalvi sikerrel ért véget, ám az udvarhelyiek egy hazai játékos jogtalan szerepeltetése miatt óvást nyújtottak be. Az esetet hétfőn este tárgyalják.

Hét pontra növelte előnyét a 5. Liga Udvarhely körzeti csoportjában Farcád. A 17-ik fordulóban egygólos győzelmet értek el a felsőboldogfalviak otthonában, míg az őket követő Homoródszentmárton vereséget szenvedett a Korondi Ifjúságtól. Bogárfalva az alsóboldogfalviak otthonában szerzett győzelmével pontszámban beérte a szentmártoniakat. A dobogós helyekért a hátra maradt fordulókban kemény csaták lesznek ebben a csoportban, hiszen több csapat is nagyon közel áll pontszámban a jelenlegi dobogósokhoz.

Ebben a csoportban Kápolnás annak ellenére szerezte meg hétvégén a harmadik győzelmét a bajnokságban, hogy hétvégi ellenfele több gót szerzett mint saját játékosaik. A Zetelaka II. elleni találkozójuk 3-0 arányú sikerrel ért véget, a három gólból a vendégek kétszer találtak saját kapujukba.

A 6. Ligában továbbra is a dobogó két alsó fokáért megy a harc Zeteváralja és Székelyderzs között. Utóbbiak játék nélkül szerezték meg a pontokat az elmúlt fordulóban, míg Zeteváralja a szenpáliakat győzte le hazai környezetben. A csoportot továbbra is a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz vezeti.

Íme, a bajnoki tabellák:

4. Liga, Nyugati csoport

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga