Megvolt az első hó

Leesett az első hó a hétvégén, Hargita megyében egyes utakon télies körülmények között zajlott a közlekedés, írja az Agerpres a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság (DRDP) tájékoztatására hivatkozva.

A 13B jelzésű országúton (Bucsin-tető és környéke), a 13A országúton (Csíkszereda és Szentegyháza között), a 15-ös országúton (Borszék), a 12C országúton (Gyilkos-tó és környéke) havazott. Az útkarbantartók csúszásgátlót szórtak a jelzett szakaszokra, de kérték az autóvezetőket, hogy téli gumi nélkül ne induljanak útnak.

Forrás: Szentegyházi meteo állomás Facebook-oldala.

Vasárnap Adrian Pănescu, Hargita megye prefektusi szóvivője az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a hegyekben csitult a havazás, de egyes régiókban továbbra is hull a hó, a gerinceken pedig heves szél fúj.

Hargitafürdőn is havazott, az úttesten kívül 10 centiméteres a hóréteg állt. Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere szerint a térségben már szombat éjjel megkezdték a hóeltakarítást, így nem voltak fennakadások a forgalomban.

A Hargita megyei katasztrófavédelem jelentése szerint öt transzformátor-állomást rongált meg az erős szél Homoródszentmárton környékén, 341 fogyasztó áram nélkül maradt.

A kiemelt kép képernyőfotó a Szentegyházi meteo állomás Facebook-oldalán közzétett videóból