Megvan Hargita megye sütije!

Hat cukrászműhely összesen tizenkétféle süteménye közül, hosszú ízlelgetés után megtalálták Hargita megye süteményét – adta hírül a Visit Harghita csapata Facebook-oldalán.

A Boros Viktória, Sándor Barna és Lengyel László Levente alkotta zsűri I., II. és III. helyezett kategóriában osztott ki díjakat.

A dobogó legfelső fokára a zsűri a Hengergő fantázianevet viselő, a csíkszentsimoni székhelyű Cukorvilág Torta Műhely készítette süteményt helyezték a maga feketeribizlis mousse, ribizlizselé, karamell, csoki ízvilágával. Második helyezett lett a Madarasi szelet, a székelyudvarhelyi Gelateria Serafino tökmag, málna, túró ízvilágú süteménye, és a harmadik helyezett is szintén ebből a cukrászlaborból került ki, a puliszka, dió, csipkebogyó lekvár ízesítésű Esztenás desszert.

A sütiversenyt a gasztronómia évének jegyében hirdette meg a Visit Harghita, a Hargita megye tanácsához tartozó turisztikai-fejlesztési egyesület. A nevezőktől olyan új vagy újragondolt, kreatív desszerteket vártak, amelyek meghatározó ízei Hargita megye kertjeiben, erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből készülnek. A nyertes sütemények hivatalosan viselhetik a Hargita megye legjobb kézműves süteménye – 2022 címet.