Megvan az ország első aranya a tokiói olimpiáról

Románia első aranyérmét szerezte meg szerdán a Simona Radiş és Ancuţa Bodnar alkotta női kétpárevezős, akik először vettek részt olimpiai játékokon. Ezzel a román evezősport a huszadik aranyéremmel büszkélkedhet az olimpiai játékok történetében.

Bodnar és Radiş egyébként esélyesként érkezett a versenyre, 2019-ben a linzi világbajnokság ezüstérmesei voltak a számnak és az előző két – 2020-as poznani és 2021-es varesei – Európa-bajnokságon is győztek.

Forrás: eurosport.ro

A női kétpárevezős végig az élen állt az idei tokiói olimpiai játékok döntőjén és végül 6:41,03-as idővel győztek 2.000 méteren, amivel megdöntötték a 2012-es londoni játékokon – a britek által felállított – 6:44,33-as olimpiai csúcsot.

Az ezüstérmet a kétpárevezős versenyszámban Új-Zéland evezősei, Brooke Donoghue és Hannah Osborne szerezték meg, harmadikként a holland Roos de Jong és Lisa Scheenaard végzett, írja az Agerpres.

Simona Radiş és Ancuţa Bodnar aranyérmes helyezése Románia második dobogós helyezése a tokiói olimpián, előttük Ana Maria Popescu szerzett ezüstérmet női párbajtőrben, de a harmadik olimpiai éremre sem kellett sokat várni, a női kétpárevezős győzelme után ezüstérmet szerzett a döntőn a Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, és Cosmin Pascari alkotta, kormányos nélküli férfi négypárevezős.

Kiemelt kép: prosport.ro