Megvan az idei Tömegfutás időpontja

Zsolt már nagyon készül. Arra, hogy idén kétezer embert megmozgasson. Rád is szüksége lehet!
Fotó: GÁL ELŐD

„A tizenegyedik tömegfutáson hátha sikerülne lefutnom a távot szervezőként. Eddig a rendezés miatt örökké kimaradt, de idén nagyon szeretném a gyermekeimmel együtt lefutni” – reménykedik Gagiu Zsolt, a tömegfutás főszervezője, akit a futópályán kapunk el. Az utolsó két évet leszámítva eddig is lefutották a szervezők az útvonalat, amolyan megünnepléseként a sikeres szervezésnek.

Hogy idén Zsoltnak sikerül-e a tömeggel futnia, azt egyelőre nem tudni. De sok mindent igen. Szeptember utolsó hétvégéjén: 28-án, szombaton 10 órától szalad majd együtt a város és akárcsak előző években, idén sem a versenyen van a hangsúly. Időmérés sem lesz, továbbra is a közösségi futás varázsát próbálják tudatosítani a szervezők.

Díjakat is osztanak:

a legőrültebb szaladók mellett azokat az iskolákat és tanáraikat is jutalmazzák, amelyek legnagyobb számban hoznak gyerkőcöket a táv lefutására. A táv egyébként nem változik, a korábbi években megszokott szakaszon futnak a szaladók, csak fordítva.

A Stúdió Mozi épületétől indulna a mezőny a városi strand irányába, így a Kossuth utca szolgálna befutóul. „Sokkal szebb a befutó és az sem mellékes, hogy a Bethlen Gábor utca közepétől lejtőre futnak, ettől is érdekesebb” – indokolt Gagiu Zsolt főszervező.

Nem csak futsz, kapsz is

A tömegfutás résztvevői idén is pólóval gazdagodnak: a Melinda Instal és a Melinda Steel a rendezvény főtámogatói, ezzel is ünnepelve a Melinda Impex cégcsoport 25 éves fennállását. A két cég arculatának fő színei, a piros és a kék köszön majd vissza a pólókról.

A futók pólója ugyanúgy fehér lesz, mint a korábbi években. Ezen nem akarnak változtatni a szervezők, azért sem, hogy a még iskolába járó futók továbbra is használhassák tornaórán a pólókat.

Minden regisztráló a pólója mellé egy érmet is kap, sőt, a Keresztúri valami ínycsiklandozó finomsággal is meglepi a futókat. A regisztráció szeptemberben indul és néhány nappal a verseny előtt zárul. Nem csak a Zsebcaféban, online is lehet majd regisztrálni a tömegfutásra.

„A szervezés még korai fázisban tart,

a pólótervek kész vannak, egy hónap múlva kezdjük majd megszerezni a rendezvényhez szükséges engedélyeket. A most még négy-öt fős szervezőcsapat a tömegfutás napjára negyven-ötven főre fog bővülni” – mesélt még picit a főszervező.

Tavaly körülbelül ezerhatszázan gyűltek össze, az azelőtti évben majdnem kétezren. A létszámcsökkenést az is befolyásolta, hogy megváltoztatták az időpontot, mindenki megszokta nyáron, és az is, hogy voltak olyan iskolák, ahol a testnevelő tanár nem tudott jönni, vagy nem volt segítsége, és ezért kevesebb diákot hozott, magyarázta a főszervező, aki idén viszont ismét rekordszámú futóra számít.

Mi drukkolunk neki, hogy ez összejöjjön, és hogy sikerüljön lefutnia a távot gyermekeivel.