Megvan a megyei szeméttelep működtetője

Hét évvel az átadása után, szeptember 1-én, pénteken aláírták a szerződést a gyergyóremetei megyei szeméttelep működtetőjével – értesültünk Bíró Barna Botond megyei tanács alelnök Facebook-oldaláról.

A harmadjára kiírt közbeszerzést az egyedüli jelentkező, egy három cégből (RDE Harghita, Eco-Csík és Eco Bihor) álló konzorcium nyerte meg. Az eredményt másfél hónappal a jelentkezési határidő (június 14.) lejárta után hirdette ki a közbeszerzést kezdeményező SIMD Harghita fejlesztési társulás, melynek tagja minden Hargita megyei önkormányzat, beleértve a megyei tanácsot is.

A szerződéskötést követően 4 hónap felkészülési ideje van a szolgáltatónak a telep beüzemeltetésére, melyre a megbízás 8 évre szól, 150 millió lej (plusz ÁFA) értékben – tudtuk meg Incze Csongor megyemenedzsertől, aki egyben a SIMD Harghita elnöke. 

Az üzemeltetéshez szükség van még

a megyei szintű hulladékszállítás közbeszerzésére, mely magába foglalja a két tömörítő-átrakó állomás (Korond, Csíkszereda) működtetését is. Ennek kiírása folyamatban van, a társulás közgyűlése már elfogadta a tenderfüzetet és a dokumentációt. A közbeszerzési platformon (SEAP) való megjelenés 1-3 hetet vesz igénybe, attól függően, hogy a felügyelő hatóság (ANAP) szúrópróbaszerűen ellenőrzi-e vagy sem – tájékoztatott Incze.

Arról, hogy miként fog működni az egész megye szemetét kezelő új EU-konform rendszer, itt írtunk korábban.