Megújul egy utca és egy tömbház

Aláírták a II. Rákóczi Ferenc utca teljes felújításáról szóló szerződést. A Multipland Kft. vezetésével összeállt kivitelezési munkacsoportnak két év áll rendelkezésére, hogy a város déli bejáratától kezdődően, 2,1 kilométer hosszúságban, a Kuvar utcai útkereszteződésig megtervezze és rehabilitálja a teljes útszakaszt, olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

A kétsávos kétirányú útfelület mellett a teljes útszakaszon új járda és bicikliút is épül, a zöldövezetek és a parkolók is megújulnak, illetve kerékpártámaszokat és forgalomszámláló oszlopot is helyeznek ki.

A szerződés értéke 6,3 millió lej, amely áfával együtt 7,5 millió lejre rúg. Ennek az összegnek a 95%-át pályázati támogatásból biztosítják.

Egy Tábor negyedi tömbházat is felújítanak.

Szerdán írta alá Gálfi Árpád polgármester a Függetlenség sugárút 10. szám alatti tíz emeletes tömbház hőszigetelésének kivitelezési szerződését. Kőzetgyapottal szigetelik a tömbházat, kicserélik az ablakokat és a liftet, illetve szigetelik a tetőt. A közbeszerzési eljáráson nyertes marosvásárhelyi cégnek 18 hónap áll a rendelkezésére a munkálat elvégzésére. A kivitelezési szerződés összértéke 1.356.600,02 lej.

Kiemelt kép forrása: városháza Facebook-oldala