Megtörte a csendet a közegészségügyi igazgatóság

Hargita megye továbbra is tiszta.
archív térkép

Az elmúlt időszak gyakorlatával szakítva, a Hargita megye Közegészségügyi Igazgatósága (DSP) a ezúttal nem a prefektusi hivatalon keresztül kommunikálta adatait, hanem közvetlenül juttatott el közleményt a sajtóhoz, és egyúttal közölték a teszteredményeket is.

A Hargita megyei lakosokhoz címzett, Dr. Tar Gyöngyi igazgató által aláírt levélben közlik, hogy március 26-án megkezdték Hargita megyében is a koronavírus-tesztek elvégzését, miután az országos diagnosztikai központok túlzsúfolttá váltak. A teszteket a DSP saját és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház laborjában végzik. Így már 12 óra leforgása alatt megvannak az eredmények, nem kell hosszú napokat várni – magyarázzák.

A március 29-én 20.00 óráig beérkezett adatok szerint az intézményes karanténba helyezett személyek száma 120 volt összesen, ebből 100-an vannak még elszigetelve, amíg lakhelyi elkülönítésben 2716-an a 2941-ből.

58 tesztet végeztek el, ebből 53 eredmény negatív, öt eredményre még várnak a kolozsvári tesztelési központból, de „a betegek már panaszmentesek. Tehát Hargita megye még COVID-mentes” – olvasható a közleményben.