Megtelt a mobilvécé a Szejkén (frissítve)

A Mini Erdély Park akár el is költözhet a Szejkéről, ha nem veszik át márciusig a szennyvízhálózatot – rázta fel a várost Fazakas Szabolcs péntek éjjeli Facebook-bejegyzése, mire a polgármester hosszan reagált, dr. Geréb László pedig csak fokozta a hangulatot egy online szavazással.

Hogy mekkora gondot okoz a csatornázás hiánya, azt mi is tapasztaltuk. Fotó: Pál Edit Éva

“Velünk tovább ne baszakodjanak (…) A válasz a mai tanácsülésre egyszerű: 2023. március 31-ei határidővel, ha nem műkődik a kiépített szennyvíz hálózat és vízellátás, akkor odébb állunk. Biztos fájni fog, de megtesszük, pont olyan szintű leszarom stílusban, ahogy minket öt év koncesszió – azaz három év nyitvatartás óta nem vesznek komolyan!” – borult ki Fazakas arra, hogy a novemberi rendes tanácsülésen kiderült, a hivatal tavaszra tolta a szennyvízhálózat átvételét.

Gálfi nem veszi jó néven

A polgármester – ugyancsak Facebook-on – kikérte magának, hogy már első megválasztása óta “folyamatosan prioritást jelentett a Szejkefürdő fejlesztése”, alátámasztásul hosszan sorolta a lépéseket: forráskeresés, pályázás, kivitelezés, hibajavítás (értsd: pereskedés), városrendezési terv, altalajkincs-vizsgálat, fejlesztési tanulmány stb.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!