Megtelt a kórház intenzív osztálya

A napi esetszámok továbbra is felívelő tendenciát mutatnak országos szinten. Azután, hogy több napig háromezer körüli új esetről jelentett a Stratégiai Kommunikációs Csoport, múlt héten ezek a számok négyezer fölé csúsztak, míg március 9-én, kedden csupán tizeneggyel marad ötezer alatt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma Romániában. A napi halálesetek görbéje nem emelkedett jelentősen, viszont eddig országosan körülbelül ezren, vagy még kevesebben igényeltek intenzív terápiás ellátást, ma már 1.126 ilyen betegről jelentenek.

A székelyudvarhelyi intenzív osztály sem kivétel, január 25-e óta először telt meg az osztályon található tíz ágy, és a kórházban kezelt súlyos, vagy középsúlyos állapotban levő betegekből sem voltak ennyien 2020. december 16. óta. Akkor 69, most 64 súlyos betegről jelent a városi kórház. Az elmúlt 24 óra adatainak egyedüli biztató híre, hogy a megyei statisztika 45 olyan személyről ír, aki meggyógyult, ezzel Hargita megye fertőzöttségi aránya is visszaesett a hétfői 0,87 ezrelékről 0,69-re.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi kórház március 9-én, kedden közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: EGYED UFÓ ZOLTÁN