Megtalálták, mielőtt véget vetett volna életének

Január 14-én este arról értesítették a helyi rendőrséget, hogy egy személy késsel a kezében ment el otthonról, azzal a szándékkal, hogy véget vessen életének. A bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, miközben értesítették az állami rendőrséget is az esetről, majd pedig a személy keresésére indultak.

A helyi rendőrök egy fél órán belül megtalálták az illetőt, akit sikerült jobb belátásra bírniuk. Ezt követően elszállították a városi kórház sürgősségi osztályára, ahonnan később hazamehetett.

Ha bármi jelét látják annak, hogy valaki kárt tehet magában vagy öngyilkosságot kísérelhet meg, azonnal kérjenek segítséget és értesítsék a hatóságokat, hívják a 112-es segélyhívó számot vagy a helyi rendőrséget a 0266-210-210-es telefonszámon – ajánlják.

Ha problémáid vannak, de nincs, akivel megosztanod, és egyedül nem tudod feldolgozni a veszteségeidet, lelki sérüléseidet, akkor fordulj szakemberhez, aki segíthet, akár személyesen, telefonon vagy emailen. A lelkisegélyt nyújtó Erdélyi Életvédők Egyesületének elérhetőségeit ebben a cikkben találod.