Végleg megszabadulhat Udvarhely a szeméttől

A hónap utolsó csütörtöki napjára, március 28-án 9 órára hívta össze a rendes havi tanácsülést Gálfi Árpád polgármester. A legfontosabb döntésnek az tűnik, hogy a város csatlakozna a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társuláshoz, ami azt jelenti, hogy a Cekend helyett a gyergyóremetei szeméttárolóba kerülne az udvarhelyi szemét.

A napirendre felkerült a Nyirő József név visszavonása is, a prefektus kérésének megfelelően, aki a városi könyvtár névadását többször is ellenezte. Cserébe megszavazhatják egy utca elnevezését, nem Nyirőről, hanem a cinegéről.

Továbbá döntés születne arról, hogy gyakorlatilag a város teljes területén hozzáférést kapjanak a gázasok a közterületekhez, így zavartalanul folytathatják a már féléve folyamatban levő „ásatásokat”.

Visszatérő téma

a legeltetési terv, a város erdőalapjából származó fa árverési ára, az igényelt adókedvezmények jóváhagyása a hibrid gépjárművekre, illetve a város tulajdonában levő fák és bokrok kivágásának és metszésének engedélyeztése.

Újabb szakaszhoz érkezik a tömbházak hőszigetelése, az új ANL-s lakások építése, és a kulcsra kész lakások kiosztási sorrendjéről is fogadnak el tanácshatározatot, így olyan igénylők juthatnak lakáshoz, akik 2012 óta várnak rá.

A további részletekről élőben tudósítunk a helyszínről, ahol az is kiderül, hogy milyen programokat szervez a hivatal áprilisban és májusban az udvarhelyiek számára.