Megsínylette a céged a járványt?

Közzétette az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szóló 4.1.1-es kiírás pályázati útmutatóját.

A pályázaton részt vehetnek például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, a gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, az oktatás, egészségügy és vendéglátóipar terén tevékenykedő vállalkozások, és kétféle támogatásban részesülhetnek:

De minimis támogatásként

A meglévő termelőkapacitásokhoz/szolgáltatásokhoz kapcsolódó épületek korszerűsítésére, felszerelésére kiírt támogatási intézkedés összértéke 59,69 millió euró. A támogatás értéke minimum 50.000 euró és maximum 200.000 euró, viszont nem lehet több, mint a 2019-ben elért forgalom ötszöröse. A vissza nem térítendő támogatásoknál szükséges az önrész megléte: középvállalkozások esetében 15%, kisvállalkozásoknál 10%, valamint mikrovállalkozásoknál 5% értékben.

Állami támogatásként

A felújításhoz szükséges beruházási támogatások összértéke 358,14 millió euró. Az elnyerhető támogatás értéke minimum 50.000 euró és maximum 500.000 euró lehet, viszont nem lehet több, mint a 2019-ben elért forgalom ötszöröse. Az önrész megléte szükséges, ez 35% – 75% között mozoghat, régiótól függően.

A pályázatokat előreláthatóan augusztus 16-ától lehet majd letenni. A pályázati útmutató a minisztérium honlapján érhető el.

RMDSZ közlemény