Megsérültek, eltévedtek, mégis győztek

A sérülés sem tudta lerántani Szaniszló Rolandot a dobogóról, Elekes László pedig úgy is első lett, hogy eltévedt.
Fotók: VSK, Facebook/i-wheel-bike-club

Néhány váratlan akadály ellenére újabb sikeres hétvégét zártak az udvarhelyi terepbringások – közölte a Városi Sportklub (VSK) biciklis szakosztálya.

Szombaton a gyulafehérvári Mamut Bike Race elnevezésű verseny 35 km-es távján Szaniszló Roland a 22. km után elesett biciklijével, de a zúzódások és horzsolások ellenére sem adta fel, és végül a második helyen érkezett a célba, 2 óra 7 perces idővel, a 19-29 évesek kategóriájában.

Vasárnap a Bákó megyei Moinești-en az I Wheel for Moinești-Zemeș elnevezésű versenyen Elekes Lászlónak (VSK) a rossz pálya kijelölés okozott gondot, – több versenytársával együtt – a hiányos útjelzések miatt rossz irányba tért. Az időveszteség ellenére is sikerült az 50 év felettiek közül elsőnek célba érnie a 72 km-es távon, 4 óra 22 perc alatt.

Ugyanitt, a 30-39 évesek között a VSK színeiben tekerő László Csongor (a képen) a 40 km-es távon a dobogó harmadik fokát foglalhatta el, 2 óra 9 perccel, csapattársa Gáspár Loránd kilencedikként ért célba 38 perccel később. Székelyudvarhelyről jelen volt még a Nomad-Merida csapat tagjaként Fodor Emese, aki 2 óra 37 perc alatt első helyen ért célba a nők közül, Gelei István pedig 40 év felett diadalmaskodott, 2 óra 14 perces idejével.