Megnyitják Udvarhelyen a bölcsődét, a napköziket

Várják a gyermekeket, de megváltoznak a játékszabályok.
A kép illusztráció.

Július 6-ától Székelyudvarhelyen is fogadják a gyermekeket kis létszámú, összevont csoportokban a napköziotthonok, illetve a bölcsőde a nyári vakáció idején, betartva a megfelelő óvintézkedéseket – adta hírül közleményben a városháza.

A polgármesteri hivatal honlapjáról elérhető, de a tanintézményektől is kérhető kérés és nyilatkozat formanyomtatványát legkésőbb hétfőn, június 22-én 14 óráig kell eljuttatni az adott tanintézményhez (személyesen vagy elektronikusan), viszont az igényt már pénteken, június 19-én 14 óráig kell jelezni elektronikus formában.

A tanfelügyelőség általi összesítésre váró igénylések alapján fog ugyanis eldőlni, hogy melyik intézmény nyit, illetve milyen rotációban. A járványügyi helyzetre vonatkozó megszorítások miatt a helyek száma korlátozott, a kérések elbírálásánál a dolgozó szülők gyerekei elsőbbséget fognak élvezni.

A gyermek ugyanazoknak a feltételeknek kell megfeleljen, mint beiratkozáskor. Igényelni kell a gyermek egészségi állapotát igazoló családorvosi bizonylatot, amelyet a nyitás első napján, július 6-án is elég benyújtani.

Az adott körülmények következtében a napi díj emelkedni fog, mert sokkal több követelménynek kell megfeleljenek a tanintézmények. A törvényes előírásokról részletesen itt írtunk.