Megnyitják a pénzcsapokat a gazdáknak

Március 1-jétől május 15-ig fogadják a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) fiókjainál az egységes agrártámogatási kérelmeket – írja az Agerpres.

Azok a gazdák, akik 50 hektárnál nagyobb területre igényelnek támogatást, az APIA megyei kirendeltségeinél kérvényezhetik azt, az 50 hektáros vagy ennél kisebb területek esetében pedig a helyi APIA-központokhoz kell fordulni. A gazdáknak egyetlen kérvényt kell benyújtaniuk, akkor is, ha több településen vagy megyében birtokolnak területeket.

A lehetséges pályázatok közé tartozik a területalapú támogatás, a differenciált visszaosztott támogatás, az éghajlatra és a környezetre kedvező hatást gyakorló műveletek támogatása, a fiatal gazdák támogatása, a kisgazdáknak járó támogatás. A 2019-es évre 1,94 milliárd eurót különítettek el Románia számára az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból.

Bővebb tájékoztatásért arra ösztönzik a gazdákat, hogy forduljanak a helyi APIA-fiókhoz, Székelyudvarhelyen a II. Rákóczi Ferenc úton 84. szám alatt, vagy érdeklődjenek a 0266-213.040 és 0266-213.023 telefonszámokon, odorhei.harghita@apia.org.ro emailcímen.