Megnéznél egy szocialista vámpírtörténetet?

Székelyudvarhelyen is bemutatják Bodzsár Márk második nagyjátékfilmjét, a Drakulics elvtárs című szocialista vámpírtörténetet.

A film a 70-es években játszódik Magyarországon. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nem stimmel vele: úgy néz ki, mintha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek utána.

A kémelhárítás felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni. Az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő pedig egyre magabiztosabb lesz: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik – írják a szervezők a történetről – írják a történetről a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A vetítés február 20-án, csütörtökön lesz a Székelyudvarhelyi Moziban, a jegyeket hétfő déltől lehet beszerezni a könyvtárban darabonként 10 lejért.

Kiemelt kép: port.hu