Megnézheted, mint táncolják el Petőfit

Az Udvarhely Néptáncműhely Petőfi-potomság – Bálint Dani különös esete a költővel című táncszínházi előadására várják az érdeklődőket szerdán, április 5-én este 19 órától a székelyudvarhelyi művelődési házba.

Videó forrása: az Udvarhely Néptáncműhely Facebook-oldala.

A néptáncműhely legújabb előadásának alapja a székelykeresztúri Petőfi-legenda, amelynek központjában az a Bálint Dani, Keresztúr első temetkezési vállalkozásának alapítója áll, aki azt állította magáról, hogy 1902-ben újratemette Petőfi Sándort a kisvárosban: „Én, a szerény egyszerű lelkű, de magasztosult lelkű ember, aki Isten szerinti véletlenből megtaláltam őt, Petőfit, csak a szenvedést tanultam meg s a hitet (…)”

Hogy reklámfogásból tette-e a kijelentést, nem tudni, ám ezzel akkora hírnévre tett szert, hogy Keresztúron mai napig azon gondolkodnak, Bálint Daniról nevezik el a helyi művelődési házat. Az előadásról bővebben itt olvashatsz.

A jegyek ára felnőtteknek 25 lejbe, gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak 5 lejbe, nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül, helyet foglalni és jegyeket elővételben vásárolni az Udvarhely Néptáncműhely jegypénztárában lehet hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között.