Megmutatták, a bajnok ellen is van keresnivalójuk a pályán

Fotó: GÁL ELŐD

A bajnokságban eddig tökéletes mérleggel menetelő Galaci United látogatott a sportcsarnokba október 18-án, kedden, hiszen a negyedik fordulóban a tavalyi bronzérmes Futsal Klub Székelyudvarhely következett számukra.

A tavalyi bajnokságot megnyerő galaciak már az első percekben bevették Dos Santos révén az FK kapuját, így a hazai csapat került gólkényszerbe, és próbálkozott is kitartóan. Volt is néhány veszélyes helyzetük, az egyik szituációnál Balázsi Attilát játszották tisztára, és még a galaciak kapusa, Petrisor Toniță is verve volt, de a kisodródott udvarhelyi játékos fordulásból nem tudta jól eltalálni a játékszert.

Kerestély József is több alkalommal próbálkozott, de ezekből sem született gól, míg egy másik helyzetnél, egy gyors kontratámadásnál Kanyó Szilárd és Kedei Barna nem értették meg egymást, így az utolsó átadás már nem ért célba. A félidő második felében beszorították “vendégeiket” Kedeiék, ugyan a szép megoldásoknak nem voltunk híján, egyre másra maradtak ki az udvarhelyi helyzetek. Kitartó támadásaiktól azonban megjött a közönség hangja. Azt nem fogadták jól, amikor egy belépő után – amellyel labdát szerzett az FK – támadásba lendült volna a csapat, de a játékvezető visszafújta őket és szabadrúgás következett a vendégeknek. Viszont ismét éneklésben tört ki a csarnok népe, amikor könnyűszerrel védett Andrei Grigoraș.

Azért Galac sem adta könnyen a bőrét, ritkán, de szép támadásokat vezettek, Grigoraș azonban remekül védett, amikor kellett. Egy lövést a galaciak részéről még a hálórőr, Toniță is ráeresztett, fölé szállt azonban a labda.

Aztán körülbelül 1 perccel a szünet előtt

Kanyó indult meg, egyedül vezethette rá a labdát a galaciak kapujára, és laposan eleresztett lövése a hálóban kötött ki (1-1). A középkezdés után Balázsi Attila csinálhatta volna meg ugyanezt, de Toniță másodszor nem hibázott, és védett. Sebaj, így is jött az egyenlítés, egy felívelt labdát Tankó Levente fejelt tovább átejtve a válogatott kapusát (2-1), így a szünet előtt megszerezte a vezetést az FK, extázisba esett az udvarhelyi közönség, teletorokból szólt az „Udvarhely, Udvarhely”.

És ezt a csapat is meghálálta, ott folytatták a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyták, folyamatos nyomás alatt tartották a papírforma szerint esélyesebb galaciak kapuját. És meg is lett az eredménye. A 23. percben a galaciak kapuja elé tömörültek be a játékosok, amikor Bálint Andor rászúrt egy lövést, és először még védett Toniță, másodjára, miután a kipattanó Kanyó lábához érkezett vissza, tehetetlen volt (3-1).

A United ekkor magasabb tempóra kapcsolt, és pillanatokon belül szépített is, egy szöglet után középre gurított labdát 10 méterről vágott fel a jobb felső sarokba Daniel Araujo (3-2). Persze, nem érték be a szépítéssel, és rögtön utána megint tesztelték Grigorașt, de bravúrral hárított az udvarhelyi kapus. Nagy volt az iram, folyamatosan követték egymást a helyzetek mindkét oldalon, míg végül a harmincadik percben az udvarhelyiek bánatára, a galaciak brazil légiósának, Dos Santosnak sikerült kihasználnia egyet (3-3).

Dos Santos aztán majdnem a vezetést is megszerezte, de a kapufát találta el a brazil. Jött a túloldalon is a válasz, Andor középre gurított labdájára Kanyó csúszott rá, el is pöckölte azt Toniță mellett, de ő is a lécet találta el. A kipattanó még nem volt a galaci kapus kezében, ezért Kanyó újra odarúgott, véletlenül eltaláva a kapus fejét. Ekkor már forrtak az indulatok, Kanyó és Dos Santos össze is akaszkodott, a társaiknak kellett lehiggasztani őket.

Az utolsó percekben sem hagyott alább a tempó, mezőnyjátékosra cserélte kapusát Galac, edzőjátékosukkal Florin Ignattal kiegészülve rohamozták az FK kapuját. Majdnem ez lett a vesztük, hiszen egy labdaszerzés után az egyik FK játékos saját kapujuk elől próbált átívelni a vendégek üres kapujába, de az utolsó pillanatban éppen Ignatnak sikerült beletennie a lábát a lövésbe, így maradt a 3-3 arányú végeredmény.

Az FK megmutatta, hogy a bajnok Galaci United ellen is van keresnivalója a pályán, tisztes helytállásuknak köszönhetően felkapaszkodtak a tabella negyedik helyére, Temesvár mögé, akik egy mérkőzéssel többet játszottak Jakab Zoltán együttesénél.

A bajnokság jelenlegi állása:

A következő fordulóban a két csapat éppen egymással ütközik meg kedden, október 25-én, és egy esetleges udvarhelyi győzelem azt jelentené, hogy Temesvárt is megelőzi az FK.