Megmutatta a másik arcát a Vasas

A Kolozsvár elleni vereséget egy sokgólos győzelemmel feledtették a lányok.
Fotó: Sinka-Király Levente

Idegenben, a CSS Târgoviște otthonában lépett pályára pénteken délután a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó 1. Liga 16-ik fordulójában.

A mérkőzés favoritjának számított az udvarhelyi együttes, így Andrási Alexandru Csaba tartalékos kezdő tizeneggyel indította a mérkőzést. Kajtár – Dakó, Kiss, Péter, Krall, Dávid, Benő, Barabási, Mițul, Balázs, Mitri vonult pályára, a cserepadon Vlădulescu, Marinescu és Kolesznyicsenko várhatták azt, hogy beálljanak.

Az első félidő nem hozott gólt, ehhez legközelebb a vendéglátók álltak. Kajtár bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne kerüljenek az udvarhelyiek hátrányba.

A második részben egy másik arcát mutatta a Vasas. Ebben segített a félidőben beálló Vlădulescu és Kolesznyicsenkó is. Igaz, hogy a csapat a vezetést egy öngóllal szerezte meg a 49-ik percben, de a vezető találatot követően beindult a gólgyártás. Ekkor már Marinescu is a pályán volt csereként.

Mițul volt a második találat szerzője, lövése a kapufáról pattant a hálóba a 69-ik percben. Újabb négy perc alatt Vlădulescu kétszer, míg Krall egyszer íratta fel magát a gólszerzők közé. A 73-ik percben így már 5-0-ra vezetett a Vasas Femina.

A végső sípszóig még két találat született. A 83-ik percben Kolesznyicsenkó egy szögletrúgást követően fejjel szerezte meg a maga második, csapata hatodik találatát. Az utolsó percben Vlădulescu szöggletrúgásból adta meg a kegyelemdöfést a vendéglátóknak, beállítva a 7-0-ás végeredményt.

Női labdarúgó 1. Liga, 16. forduló

CSS Târgovişte-Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0-7 (0-0)

A forduló további eredményei, illetve a találkozók időpontja:

Kisbecskerek-Bukaresti Fair Play 4-0
Kolozsvári Olimpia-Alexandriai Universitatea 6-0
Galac-Borgóprund (szombaton)

A bajnokság állása:

1. Kolozsvár 39 pont
2. Kisbecskerek 27 p.
3. Vasas Femina 25 p.
4. Borgóprund 23 p.
5. Alexandria 21 p.
6. Nagybánya 17 p.
7. Galac 16 p.
8. Bukaresti Fair Play 3 p.
9. CSS Târgovişte 3 p.