Megmentettek egy korondi férfit a rendőrök

Öngyilkossági kísérletet hiúsítottak meg a korondi rendőrök április 7-én este, közölte a Hargita megyei rendőrkapitányság.

Fotó: IPJ Harghita

Juverdianu Dan Ciprian és Cotîrnea Laurențiu Adrian rendőrügynökök egy korondi házban jelentett erőszakos incidens okán avatkoztak be. A két rendőrt az a 39 éves férfi várta, aki a 112-t hívta, és közölte, hogy konfliktusa volt 43 éves testvérével, aki a veszekedést követően elment otthonról.

A rendőrök nyomban keresni kezdték az eltűnt személyt, majd az udvar hátsó részében, a csűr mellett egy eszméletlen férfit találtak, akinek kötél volt a nyakában. Juverdianu kioldotta a kötelet, és a férfit biztonságos helyzetbe helyezte, miközben kollégája, Cotîrnea hívta a mentőket, és segített az elsősegélynyújtásban. Miután a férfi magához tért és életfunkciói stabilizálódtak, a két rendőr bevitte a házba, hogy megóvják a kihűléstől, mivel kint nagyon hideg volt és a férfi vékony öltözetet viselt. A mentők kórházba szállították további orvosi ellátásra – derült ki még a közleményből.