Megkezdik a Szülőföldön magyarul támogatás utalását

Szeptember 22-én elkezdik a Szülőföldön magyarul támogatás kifizetését, a folyamat öt héten át tart. Minden kedvezményezett levélben fog értesülni arról, hogy mikortól érhető el a számláján az 1.260 lej értékű összeg – tájékoztat közleményében az OTP Bank. 

A folyamat felgyorsítása érdekében a 2022–2023-as tanévre szóló támogatások kifizetése két szakaszban történik. A szeptember 22-én kezdődő első szakaszban az összesen beérkezett 141.000-ből az eddig elbírált 78.132 igénylést fizetik ki több ütemben. A második szakasz kifizetése október végétől várható, írják. 

Az ebben a rendben elbírált igénylők túlnyomó többsége már rendelkezik OTP számlaszámmal, így a jogosultaknak semmi tennivalójuk nincs, a számlák feltöltése automatikusan történik – derül ki a közleményből. 

Kérik, hogy amennyiben a kedvezményezettek az értesítő levében felszólítást kapnak a számlaszám újranyitására, vagy bármiféle intézkedésre, azt haladéktalanul tegyék meg.

A támogatás ingyen felvehető a belföldi OTP-s bankautomatákból, más romániai bankok esetében havi két alkalommal lehet díjmentesen készpénzt felvenni. A támogatás összege bankkártyás fizetéssel is felhasználható. Az igényléssel kapcsolatos kérdésekkel a 0266.244.450-es telefonszámon vagy a Szülőföldön magyarul program weboldalán lehet érdeklődni, keresni. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatban pedig az OTP-t kell felkeresni.

A kiemelt kép illusztráció / fotó: Máté Emőke