Megkarmolta az autót és elvitte a tyúkokat

Abodi Nagy Blanka szejkei udvarán járt a medve. A váratlan látogatásról Facebook-oldalán számolt be röviden a székelyudvarhelyi énekesnő vasárnap este, portálunknak a csütörtöki nap folyamán nyilatkozott a részletekről.

A ház Szejkefürdőn, az erdő alatt van, mellette parkolt az autó is már hosszabb ideje, de hozzájuk most jött be először medve – mesélte Blanka, aki úgy vélte, hogy az autóján a nyomok nem nagy kifejlett állatéi. „A kicsi megkaparászta kicsit és belesett, egy-két facsemetét is megkarmolásztak. Hivatalosan nem jelentettük, mert a kár eléggé elenyésző, inkább bosszantó. Az autóra sem tudni, mit számolnak ilyen esetben, pár karmolásért” – mondta.

A hatóságok azt ajánlják, hogy medve észlelésekor bátran tárcsázzák a 112-es sürgősségi számot, hogy a csendőrség tudja biztosítani a helyszínt. Addig is ne etessék, ne fényképezzék, ne közelítsék meg a vadállatot.

Nem tudják pontosan, hogy mikor történhetett, ők április 12-én, vasárnap este vették észre az autón a nyomokat, mert „pont úgy sütött rá a nap”, de azt gyanítják, hogy április 9-én vagy 10-én tapogatta össze a kocsit.

„Volt 5 tyúk is az udvaron, múlt csütörtök éjszaka bejött egy bocsos medve, elvitték a tyúkokat. Másnap este visszajöttek, valami olajas bödönt találtak, ott dörmögött a ház előtt. A kutya ugatta, de közel nem mert menni” – emlékezett vissza.

Kérdésemre, hogy vadkárt igényeltek-e vagy szóltak-e a hatóságoknak, annyit válaszolt: „Igazából arra gondoltam, össze-vissza küldözgetnek majd, mint mindenért, és mit ér nekik 5 tyúk”, de azt megfogadták, hogy ezentúl meggondolják, hova járkálnak, főleg estefele. „Tartunk azért, mert nem lenne jó szembemenni sehol”.

Pál Edit Éva ez év elején készített interjút az énekesnővel, ide kattintva lehet elolvasni.