Megkapta az FK közönsége, amiért jött

A Temesvári CFR csapatát fogadta a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában hétfő délután.

Utolsó hazai meccsük, ezért a közönségért is játszanak, nyilatkozta korábban Jakab Zoltán edző a Román Labdarúgó Szövetségnek – számításba véve, hogy már a galaciak kezében van a sorsuk, ugyanis ha utolsó mérkőzését is megnyeri a United, az FK legjobb esetben is csak harmadik lehet. Közönsége nem is hagyta cserben az udvarhelyi csapatot, szép számban, és – előre megünnepelve a másnapi lazításokat – maszk nélkül gyűltek be a csarnokba.

Az Andrei Grigoras, Miklós Tamás, Kedei Barna, Bálint Andor, Kanyó Szilárd összeállítású udvarhelyiek jól kezdtek, de a bajnokság negyedik helyén álló temesváriak is, akiknek volt egy nagy hiányzójuk: edzőjátékosuk, Robert Lupu, a válogatott korábbi csapatkapitánya és szövetségi kapitánya. Már a meccs eleji iramról érződött, hogy presztízscsatáról van szó, ami a bajnokság alapszakaszának harmadik helyének megszerzéséért folyik. Mindkét kapu előtt záporoztak a lehetőségek, az egyik oldalon Kanyó lövését hárította a vendég kapus, a túloldalon előbb Grigorașnak, majd egy következő helyzetnél Bálintnak kellett nagyot mentenie. Nem kellett sokáig várni az első gólra sem, Bálintot játszotta üresre az FK, aki egy lövőcsellel elfektette a kapus, majd éles szögből gurított a hálóba (1-0).

Az első percekben Tifán Norbert Tamás székelyudvarhelyi, korábbi FK-játékos is megdolgoztatta Grigorașt, sőt, volt egy szépségdíjas indítása sarokkal, majd egyik lövése „eltörte” a felső kapufát.  Az FK-ban az olyan meghatározó játékosok hiányában, mint Szécsi vagy Kerestély, Gálfi Artúr és Vékás Barna kapott több szerepet.

Gólja után is tovább rohamozta az FK a temesvári kaput és ennek a 14. percben lett meg az eredménye, amikor Kedei is betalált (2-0). Neki lett volna lehetősége megduplázni góljainak számát, de egy kiküzdött helyzet után a csapatkapitány elgurított a kapu előtt. A nagy nyomásban egy kicsit agresszívebben lépett fel a CFR, az egyik szituációnál Vékásnak rúgtak oda egy nagyot, de a bírók ezt nem látták, ezért fújolásban tört ki a közönség, ám pillanatokkal később megint gólt ünnepelhetett. Az FK játékosainak ismét sikerült szétpasszolgatnia a temesvári védelmet, a szélre kisodródó Kedei megpattanó labdája a következő hullámmal érkező Kanyó elé került, és távoli lövésével még a félidő vége előtt növelt egyet az előnyön (3-0).

A második félidő

továbbra is elég nagy iramban, de majdnem a közepéig gól nélkül folyt, amikor megkezdődött a gála: a 28. percben Kanyó, majd a 30. percben Bálint eresztettek el egy-egy hatalmas lövést, és váltottak gólra (5-0). Még mindig a harmincadik percben jártunk, amikor szépített a temesvári csapat, éppen az udvarhelyi játékosuk, Tifán góljával (5-1). Tifán mellett Boda Krisztián is lehetőséget kapott a temesváriaknál.

Jakab Zoltán is lehetőséget adott a félidő végére több fiatal játékosának, olyanoknak is, akik múlt héten még U19-es kupagyőzelmet ünnepelhettek. Szfárli Hunor élt is a lehetőséggel, és ő szerezte meg az FK hatodik gólját (6-2). A túloldalon is volt találat, kétszer is szépített a CFR, de a győzelem nem volt veszélyben. Sőt, a félidő végén újra rengeteg lövés zúdult a vendégek kapujára, és a hazai játékosok már azért bosszúskodtak, mert ezek nem akadtak be. A közönség így is megkapta, amiért jött: nagyiramú, színvonalas FK-játékot és 6-3 arányú győzelmet.

A csapat győzelmével bebiztosította harmadik helyét az alapszakaszban és életben tartotta matematikai esélyeit a második hely megszerzésére. Ehhez az alapszakasz utolsó fordulójában nyerniük kell, míg a Galaci Unitednak döntetlent játszania vagy kikapnia Buzăuban. Az FK március 15-én, kedden 18 órától játszik a Sportul Ciorăști vendégeként.

Kiemelt kép: archívum/GÁL ELŐD