Megjöttek az első koronavírus-teszt eredmények – FRISSÍTVE

Fellélegezhet a karanténban levők egy része.

Kilenc koronavírus teszt eredménye érkezett meg Hargita megyébe, mind a kilenc negatív – írja a Székelyhon a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjére, Tar Gyöngyire hivatkozva.

Úgy tudjuk, hogy egyes, az udvarhelyi karanténban levő személyek tesztjének eredménye is megjött, értesüléseink szerint a múlt szombaton érkezetteké.

Frissítve

2020. március 21., 7 óra 21 perckor

A szombaton, Franciaországból hazatért két férfinak érkezett meg a koronavírus-teszt eredménye – erősítette meg az információt Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Hozzátette: a karantén 12. napján lesz még egy vizsgálat.

Szombatra várják annak a két Hollandiából érkezett személynek az eredményét, akiket vasárnap hoztak a karanténba.

Továbbra sincs igazolt koronavírusos eset a megyében.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 20-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!