Megjelent a koronavírus az SZFC-nél

Hétfőn reggel ismét tesztelték a Székelyudvarhelyi FC teljes keretét, a periodikus vizsgálat után kiderült, egyik játékos pozitív mintát produkált, jelenleg tünetmentes, tájékoztatta Facebook-bejegyzésben követőit a Székelyudvarhelyi FC.

Az egészségügyi minisztérium által előírt protokoll szerint a labdarúgót és kontaktszemélyeit elszigetelték, 14 napos karanténba kerültek – írják, ugyanakkor a csapatközeli forrásunk elárulta, szerencsére csupán egy személy érintett.

Mivel a keret többi tagja mind negatív lett, hétfőn késő este az SZFC megkapta a jóváhagyást a megyei közegészségügyi igazgatóságtól az FK Csíkszereda elleni Román Kupa összecsapás megrendezésére, így kedden október 6-án 14 óra 30 perckor a sétatéri stadionban játszik a csapat. A koronavírussal diagnosztizált játékos kilétéről egyelőre nincs információnk, az biztos, hogy Florin Stângă mester eltiltás miatt nem számíthat Berkeczire, Negotei és Mitra sérülés miatt nem játszhat.

A mérkőzés a Román Kupa harmadik fordulójának része. Az SZFC az első fordulóban Szászrégent, a másodikban Nyárádtőt búcsúztatta, így jutott a harmadik körbe, ahol a mezőnyhöz csatlakozott a 2. Ligában szereplő csapatok egy része, köztük az FK Csíkszereda. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el.

Az udvarhelyi csapat a bajnokságban két győzelemmel és két vereséggel jelenleg a hatodik helyen áll. A bajnokságban pénteken 15 órától a CS Blejos csapatával játszanak majd, akik a tabella második helyét foglalják el.

Kiemelt fotó: DAN POTOR/az SZFC Facebook-oldala