Megjegyzést tett a nőkre, 20 ezer lejre büntetik a román vloggert

Húszezer lejre büntette az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) George Buhnici vloggert a nőkkel kapcsolatos júliusi kijelentései miatt.

Buhnici-csal a Neversea tengerparti fesztiválon készített interjút az Antena1 televízió, melyben a vlogger többek között azt mondta, sok olyan nőt látott a tengerparton, akik „nem néznek ki túl jól”, feleségét pedig egy „kiskorú lányhoz” hasonlította.

Azért jövünk a tengerre, hogy bőrt lássunk, és azt szeretném, hogy ne legyen a bőrön narancsbőr. Ha annyit fektetnének a testedzésbe, mint a tetoválásokba, mindannyian sokkal jobban járnánk. Mindenkit arra biztatok, hogy időnként menjen edzőterembe” – nyilatkozta George Buhnici az Antena1 televíziós csatornának adott interjújábaan, a Neversea tengerparti fesztiválon, júliusban.

Azóta, a kijelentései miatt keletkezett felháborodás után Buhnici egy válaszlevelet és egy bocsánatkérő videót tett közzé, melyben cáfolta, hogy célja megalázó, szexista, a nőket tárgyiasító megjegyzéseit bántó szándék vezette volna, vagy feleségét minősítő megjegyzése pedofil hajlamról árulkodna.

A CNCD kilenc fős testületéből hét jelenlévő tag egyöntetűen döntött abban, hogy a kijelentés diszkriminatívnak minősül és sérti az emberi méltósághoz való jogot, és húszezer lejes büntetést kell kifizetnie a vloggernek.

George Buhnici 41 éves közéleti személyiség, főleg a YouTube-on tevékenykedik, több mint egymillió feliratkozóval rendelkezik. Más közösségi média platformjain is több százezren követik. Van egy kislánya és egy felesége. 

Kiemelt kép: George Buhnici Facebook-oldala