Megizzasztotta a hazaiakat Medzsidia

A feljutás már megvan – ennek tudatában léphettek pályára a félig telt csarnokban Medzsidia ellen Sipos Lóránt tanítványai a felnőtt férfi másodosztályú kézilabdabajnokság rájátszásában. Medzsidia pedig borsot akart törni a feljutó együttes orra alá, ez pedig az első percekben megmutatkozott, hiszen nagyon fegyelmezett védekezésük mellé, amelyet nehezen is törtek át a VSK játékosai, a támadásaik nagyját is góllal fejezték be. Tetemes előnyt építeni nem tudtak, de 1-2 góllal elléptek, és az udvarhelyi közönség sajnálatára Fekete hetest is hibázott. A gyors akciók helyett inkább a lépésről lépésre felépített lövőhelyzetek, szoros emberfogások voltak jellemzőek.

Figyeljetek oda egy kicsikét, na! – hangzott be a nézőtérről egy-egy ki nem kényszerített labdavesztésnél vagy elbaltázott támadásnál. Éppen elegendő ok volt Sipos Lórántnak az időkérésre, hogy csapata az első tizenkét percben mindössze háromszor volt eredményes.

Az időkérés után el is indult a henger, érkeztek az átlövésgólok Ferenczitől és Tăuțeantól, és pillanatokkal később ki is egyenlített az udvarhelyi gárda, majd a hajrára el is lépett eggyel. Ennek a vendégek edzője nem is örült, torkaszakadtából üvöltött a kispad mellett, pedig így sem volt számukra olyan rossz a helyzet. Tăuțean átlövése, Kónya és Katona dobása is kimaradt, sőt az utolsó pillanatban szerzett góljukkal, 11-10-re kapaszkodtak fel a sárgák az első félidő végére.

A második játékrész mindkét oldalon egy-egy értékesített hetessel indult, most Tófalvi Krisztián állt oda büntetőt dobni a VSK részéről, míg a kapujuknál a frissen beálló Jobb Lőrinc nem tudta védeni a medzsidiaiak dobását. Stabilizálódni látszott az egy gól az egyik, válasz a másik oldalon, míg végül Csibi góljával megint az udvarhelyieknek sikerült ellépniük. Ráadásul ezután Jobb is megfogott egy talpról elengedett lövést, Tófalvi a szélről volt eredményes, 15-12 volt az állás – először három a különbség a két csapat között.

És ezt utána meg is tudta őrizni, sőt, növelni az udvarhelyi együttes. Hol Angelo bombázott hatalmas kapufás gólt kilencről, hol Csibi, vagy Tófalvi a szélről vagy éppen gyorsindításból, és a beállóhoz, Jéréhez is eljutottak a bejátszások, ő sem hibázott a hatosról, így nyolc perccel a vége előtt 24-17-et mutatott az eredményjelző.

Sorra szerelték le az ellenfél támadásait és sorra értékesítették sajátjaikat az udvarhelyiek, így már nem volt visszaút Medzsidiának. Egy adott pillanatban nyolc góllal is vezetett az ekkor már fiataljait is pályára küldő VSK, a végső sípszó pillanatában 28-21 volt az állás, így az ingatag kezdésből határozott hazai győzelem született. A csapat legtöbb gólját, hetet Ferenczi dobott, Csibi 6, Tăuțean 5, Tófalvi Krisztián 3, Katona és Jére 2-2, Tófalvi Tamás, László és Hadnagy 1-1 alkalommal volt eredményes.

Az udvarhelyieknek két mérkőzésük maradt még az idényből, a tizenharmadik fordulóban Segesvárra utaznak április 30-án, szombaton a Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje alapján. Eszerint az utolsó hazai mérkőzését Pitești ellen játssza a csapat május 7-én, szombaton.