Megint törnek, fúrnak a gázasok

A fotókat készítette: Pál Edit Éva

Az enyhébb időn felbátorodva folytatja a tél beköszöntével félbehagyott munkálatait a gázszolgáltató, a város több utcájában egyidőben feltörték a burkolatot, ideiglenesen korlátozva a forgalmat. Az Agyagdomb és a Kuvar utcák állapotáról a helyi rendőrség Facebook-oldaláról, az Ady Endre utcáról pedig a városházán érdeklődtünk, miután a helyszínen szembesültünk a megváltozott helyzettel.

Február 12. és 14. között, reggel fél 10-től este 6 óráig a Delgaz Grid S.A. vállalat munkálatokat végez a Kuvar utcában – hívja fel a figyelmet a Helyi Rendőrség. A munkálatok idejére nem lesz lezárva az utca, de arra kérik az autóvezetőket, hogy vezessenek figyelemmel az említett útszakaszon, és vegyék figyelembe a helyszínen kihelyezett táblák jelzéseit. Február 12-én, szerda este 6 óráig az Agyagdomb utca le van zárva.

Az Ady Endre utcában hétfőn délután tűnt fel, hogy az alsó, aszfaltozott részt feltörték (fenti fotón), majd szerdán délután a felső, kockaköves rész (lenti fotón) következett, a trafóháztól a sportpályáig, a Bem József utca sarkáig. Az érintett szakaszokon egy sávon történik a közlekedés, a kihelyezett tábláknak megfelelően kell elsőbbséget adni, a Bem József utcába nem lehet befordulni. A helyszínen a munkások azt mondták: péntekig befejezik, majd a Bem József utcában folytatják.

Fülöp-Székely István, a városháza műszaki igazgatója elmondta: tudomásuk van a gázvállalat szándékairól, de őket is meglepte, hogy ilyen lendülettel újrakezdték a munkálatokat, amelyek a teljes városi gázhálózat cseréjére irányulnak. Mivel nemrég volt tatarozva, az Ady Endre kockaköves részében nem is szabadott volna az úttestet feltörjék, mert a hivatal kérése az volt, hogy inkább a járdán dolgozzanak. Ennek utána fognak járni, ígérte az igazgató, ahogy azt is, hogy a továbbiakban várható ütemtervről, az érintett utcákról tájékoztatni fogják a lakosságot.