Megint kiborult a bili a Szejke miatt

Nem várhatott még egy napot az augusztusi rendes havi tanácsülésig a szejkei csatornázás újabb epizódja. Egy nappal korábban egymásnak feszült a polgármester és a helyi képviselőtestület, a helyi RMDSZ és a polgármester a közösségi oldalon harcoltak, a többségi POL és a legkisebb MPP álláspontját telefonon kérdeztük meg. 

Elsőként a városi RMDSZ festette a közösségi falra, hogy

a polgármester „újabb botrányra készül”. A helyi tanács szerdai szakbizottsági ülését követő Facebook-bejegyzésük szerint ez azért várható, mert a tanács egyöntetűen el fogja utasítani további 400 ezer lej elköltését, amelyet a hivatal az át nem vett szejkei csatornahálózatra írna ki (miután szerződést bontott a kivitelezővel, amely nem hajlandó saját költségén eszközölni a kért módosításokat).

Az RMDSZ értetlenül áll az előtt, hogy miközben a polgármester működésképtelennek mondja a szennyvízhálózatot, a hivatal mégis rendszeresen használja azt a „sajtóhírek” alapján. Ezt egyébként a Macops állította múlt heti sajtótájékoztatóján, de más, civil személyek is rebesgették korábban. 

A további pénzköltést elutasító álláspontjuk mögött az is áll, hogy szerintük „ameddig a fenti tények igaznak bizonyulnak és az új DNA-s kivizsgálás nem hoz új eredményt, addig bűn (talán bűncselekmény) lenne kivenni újabb 400 ezer lejt a városlakók zsebéből”.

„400 ezer lej nagyon sok pénz, amiből szinte a teljes Kossuth utcát le lehetne aszfaltozni. Mi egy ekkora összeget inkább erre fordítanánk!” – zárták közleményüket.

Gálfi reakciója

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!