Megint három autó ütközött Szentléleken

A kép archív fotó, egy 2019-es baleset során készült, magyarországi sofőr okozta. Korábbi híreink alapján többnyire az idegenből érkezők nem veszik észre, hogy véget ért az elsőbbségük.

Másodszor történt a héten hármas ütközés a szentléleki eltérőnél, mely a 13A országutat köti össze a Nyikó mentén Székelykeresztúrral, és ahol a 13A a főút.

Szeptember 22-én este fél kilenc körül értesítették a rendőröket. A helyszíni vizsgálatokból kiderült, hogy egy 63 éves, csíkszeredai férfi, miközben Nyikómalomfalva felől Székelyudvarhely irányába kanyarodott a 13C országútról, összecsattant egy 41 éves férfi vezette kocsival, amelyet az ütközés nekilökött egy 23 éves szentmihályi nő vezette autónak. 

A balesetben megsérült a 63 és a 41 éves férfi, kórházba vitték őket – tudta meg a Hargita megyei rendőrség szóvivőjétől az uh.ro. Maria Plumbu közlése szerint egyik járművezető sem volt ittas. 

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info csoport kommentelői, akik állításuk szerint szemtanúi voltak a balesetnek, arról írtak, hogy az egyik jármű egy taxi volt kinyílt légzsákokkal. 

Még csak álom a körforgalom?

Korábban kezdeményezték, hogy a balesetek megelÅ‘zése érdekében körforgalom létesüljön az útkeresztezÅ‘désben, Benedek Zakariás elÅ‘zÅ‘ RMDSZ-képviselÅ‘ 2017-ben meg is ígérte, hogy még abban az évben elkészülhet egy ideiglenes körforgalom, hiszen egy körforgalom technikailag nagyon egyszerű: pár közúti elem kör alakban elhelyezve és egy tábla jelzi, hogy megváltoztak a közlekedési szabályok. Aztán 2018-ban már lemondóbban nyilatkozott róla, benne van az országos útügy költségvetésében, és ha minden klappol, még abban az évben elkészül. Ehhez képest 2021-ben is errÅ‘l a tervrÅ‘l beszélt hosszasan a Háromszék napilapnak Kovács Lehel polgármester, de a körforgalmat a halálos balesetek színhelyén azóta sem sikerült felavatni.Â