Meghosszabbítják a Szülőföldön magyarul igénylések leadási határidejét

Meghosszabbítják a Szülőföldön magyarul igénylések leadási határidejét, ugyanis az április 30-a nem tűnik tarthatónak.

Még a pontos dátum meghatározatlan, kérni fognak hosszabbítást, mondta Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul programkoordinátora, de először megvárják az iskolák újraindulását, mert ekkor fog világossá válni, hogy mennyi időre lesz még szükség. Az érintettek türelmét kéri, és biztosít mindenkit, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem fog lemaradni a pályázási lehetőségről.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!