Meghosszabbítanák az üdülési utalványok érvényességét

Az üdülési utalványok érvényességi ideje sürgősségi rendelettervezettel meghosszabbítható – jelentette be Virgil Popescu gazdasági miniszter a román közszolgálati televízió hírműsorában.

„Olyan sürgősségi rendelettervezeten dolgozunk, amely meghosszabbítja a májusban lejáró vagy az előző évben kibocsátott üdülési utalványok érvényességét. Meghosszabbítjuk azokat az év végéig vagy 12 hónapra, hogy azok, akik részesültek ezekből az ünnepi utalványokból, továbbra is használhatják azokat, mert normális, hogy a válság után újra kell indítanunk a gazdaságot, és a turizmusnak működnie kell” – jelentette a tárcavezető a Turisztikai Minisztérium Facebook oldalán is közzétett videóban.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 23-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!