Meghirdette fellépőit az Electric Castle

Július 7-én, szerdán közzétették a szervezők az Electric Castle fesztivál különkiadásának fellépőit.

Amint az várható volt, a sztármeghívottak jövőre maradnak, de így is van bőven miből válogatni a különféle stílusok, kiemelten a rock és az elektronikus zene kedvelőinek. A kísérleti rendezvény első koncertjeit a fesztivál eredeti helyszínén, a bonchidai Bánffy-kastélyban tartják augusztus 6-a és 8-a között, a többi esemény több mint 30 kolozsvári helyszínen zajlik majd, köztük a főtéren, augusztus 9-étől 15-éig.

A járványhelyzethez igazított 2021-es Electric Castle előadói között hazai és külföldi művészek is szerepelnek, a kolozsvári főtéren fellépők közül ismerős lehet Asaf Avidan, a Dubioza Kolektiv, Șuie Paparude és a Subcarpați, a Zdob și Zdub és sok más román rockzenekar, de lesz szimfonikus jazz koncert is a Román Nemzeti Opera közreműködésével.

A bonchidai Bánffy-kastélyban inkább az elektro fog dominálni, több sztár is keverni fog a pultnál, köztük lesz Sigma, Noisia, Mind Against, Ben Böhmer, Logistics, de lesznek bőven helyi dj-k is. Akárcsak a Cityben, avagy a többi kolozsvári helyszínen, ahol még több élő zenére, a domináló rock mellett funkra és más stílusokra is lehet számítani.

A fesztiválozók június 10-e óta válthatnak jegyeket a rendezvényre az electriccastle.ro oldalon, ahol a további programokat és várhatóan a részletes időbeosztást is meg fogják hirdetni a szervezők. A bonchidai és a városi bérlet is jelenleg 350-350 lejbe, a bonchidai kempinghely további 99 lejbe kerül, de lehet sátrat, lakókocsit vagy különféle kabinokat is bérelni nagyobb összegekért. Egy sor főtéri koncertre külön jegyet is lehet váltani 100-100 lejért. A jegyek, bérletek árához további 8%-ot számolnak fel foglalási költségként.

Az aktuális szabályok szerint csak beoltott személyek vehetnek részt a fesztiválon.