Meghekkelték Miklós Zoltán kampányoldalát?

Nem hekkelték meg a székelyudvarhelyi RMDSZ elnökjelöltjének oldalát, csak kiderült, hogy ki áll mögötte, egy napon azzal, hogy kik állnak mellette. Február 11-én reggel ugyanis Miklós Zoltán kampányoldalán megjelent egy csoportkép azokkal a régi és új arcokkal, akik őt támogatják a városi RMDSZ közelgő elnökválasztásán.

fotó: Miklós Zoltán Facebook-kampányoldala

A múzeumigazgató mellett Imre Gábor volt UIET-elnök, visszalépett RMDSZ-elnökjelölt és Ladányi László Zsolt parlamenti képviselőkön kívül megjelent a színen Darabont Gergő volt UIET-alelnök, helyi RMDSZ-képviselő, Gidó Csaba, Koncz Melinda, Ványolós István volt önkormányzati képviselők, Birtalan József, a helyi szervezet volt megbízott elnöke, Bálint Attila volt Bunta-szóvivő, Ambrus Sándor, volt megyei tanácsos, Orbán Ágnes, az Orbán Alapítvány működtetője – hogy csak azokat az ismertebbeket soroljuk, akiknek valaha volt közük az RMDSZ-hez. 

Néhányan közülük a helyi szervezet megújuló választmányába is jelentkeztek, vagyis megválasztásuk esetén belülről is tudják majd erősíteni Miklós Zoltán elnökségét. Ha mindannyian elnyerik a megpályázott tisztségeket, a kép alapján őket tudhatja maga mellett: Nagy-Nagy Lajos, Gidó Csaba, Koncz Melinda, Benedek Hajnalka Julianna, Benedek László Zoltán, Lukács Lajos, Bálint Attila, Imre Gábor.

Már csak az volt a kérdés, hogy

ki állhat a kamera vagy legalábbis a hivatalos oldal mögött?

Merthogy nem igazán volt hihető, hogy pont a múzeumigazgató kezelné az online kampányt. Mióta visszalépett a javára, és vállaltan csatlakozott a csapatához, akár Imre Gábor is lehetett volna a “gyanúsított”, de a városi pletykák azt súgták, hogy más Ember lehet.

Bizonyítékunk nem volt rá, de a csoportképpel egy napon az is megadatott. Történt ugyanis, hogy egy gyanakvó álprofil szóvá is tette egy korábbi bejegyzés alatt, hogy „írta és rendezte: Ember Attila”. 

A kommenteket azóta letörölték, de még időben sikerült mentenünk a képernyőképeket.

Az érintett nem is hagyta magát, egyenesen azt állította, hogy ha ő lenne mögötte, akkor névvel, arccal vállalná, illetve abból is látszana, hogy a jelölt, akit támogat, legalább 60%-al vagy akár kétharmaddal is nyerne. Az arcoskodásra Komoróczy Zsolt civil ellenzéki is beszállt a ringbe, számon kérve, hogy miért is ment el Ember Attila a polgármester kabinetjéből nemrég. 

Mire az új „gyanúsított” váratlanul Miklós Zoltán profiljával válaszolt: Végzem a saját dolgomat, és hallom, hogy én szerveztem meg az RMDSZ jelöltjeinek a jelentkezését. Ez nem igaz. Hallom, hogy mindent én szervezek, én írom a forgatókönyveket. én rendezem a dolgokat. Ez nem igaz. Az igaz, hogy ezelőtt egy évvel, vagy annál is több leültem beszélgetni emberekkel minden „csoportból” és minden „érdekszférából’. Az is igaz, hogy akikkel leültem, azoknak egy része később úgy tálalta a beszélgetésünket, hogy csapdába akartam csalni őket. Az is igaz, hogy a tapasztaltak által kezdem azt érezni, hogy nagyon sok lelki beteg, pszichésen “kezelésre” szoruló politikus van Udvarhelyen. Az is igaz, hogy a város előremeneteléért hajlandó lennék a továbbiakban is dolgozni Udvarhelyen (…)” – fogalmazott Ember Attila Miklós Zoltán neve alatt. 

A nyilvánvaló lebukást még szóvá tette, de Komoróczynak nem maradt több kérdése.

Nekünk viszont annál több,

és az első, akit „elkaptunk”, az a pénteki tanácsülés után Gálfi Árpád polgármester, akinek Ember Attila volt a kampányfőnöke (éppen az RMDSZ ellenében), polgármesteri kabinetvezetője. 

„Nemhogy közöm, tudomásom sincsen róla. Meglep engemet ez a feltett kérdés. Annyit tudok, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatallal a munkaviszonyát megszüntette törvényes keretek között, elsejétől. Tőle kell megkérdezni. Barátsággal, a legnagyobb tisztelettel váltunk el. Más elfoglaltságai miatt, vállalkozása szempontjából adta be a felmondását, amit természetesen el tudtam fogadni. Hogy hol dolgozik, kivel és milyen formában, tőle kell megkérdezni” – válaszolta Gálfi Árpád arra, hogy tudott-e erről és volt-e köze hozzá. 

– Semmiféle egyéb háttere nem volt ennek a dolognak az én részemről, kimondottan a vállalkozása szempontjából mondott fel, kettőnk között semmi egyéb háttere nem volt ennek – hangsúlyozza Gálfi. 

Igazából onnan jön ez a kérdés, hogy tudott-e Gálfi erről és van-e köze esetleg ehhez az együttműködéshez, hogy egyesek szerint a polgármester szejkefürdői Orbán Balázs-beszéde egy valóságos kampánybeszéd volt Miklós Zoltán mellett.

„Bárki bárkinek dolgozhat. Én már annyi mindenen keresztül mentem, hogy semmi nem okoz csalódást” – felelte a polgármester arra a kérdésre, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy a vállaltan és nyíltan RMDSZ-kritikus kampányfőnöke az ellenfélhez, ellenzékhez igazolt. „Én azt próbálom megtenni, amit a kampányban megígértünk, a lehívott projekteknek a megvalósítása, a 2021-27-es ciklusban levő projektek lehívására való törekvés, a többi csak mellékvágány, amibe én nem szeretnék belemenni” – fűzött hozzá egy kis kampánybeszédet Gálfi.

Hogy indul-e a következő választásokon? „Nem lehet tudni, korai erről beszélgetni. Határozottan állítom, a feladatokat kell elsősorban teljesíteni, utána lehet a választásokról beszélni”. Titokzatoskodott a polgármester, és arról sem volt hajlandó nyilatkozni, mi a véleménye az RMDSZ-ben zajló választásokról, szerinte ki lenne jobb jelölt Udvarhely lakói számára.