Meghalt egy bácsi az Orbán Balázs utcában

Egyelőre tisztázatlan körülmények között hunyt el egy idős férfi az Orbán Balázs utcában csütörtökön, június 9-án kora délután.

A szerencsétlenség pontos helyét egy rendőr- és egy mentőautó villogása jelezte, amelyek az Orbán Balázs utca 126–128-as házszámok között állomásoztak ottjártunkkor, délután 14 órakor. A kapun belül letakart emberi test körvonalazódott, a rendőrök már helyszíneltek.

Az utcán tartózkodó hozzátartozók szerint a bácsi éppen a szomszédjának segített vizet merni a kerítésen belüli vízaknából, amikor valószínű, rosszul lett, és mentésre szorult. A házigazda lánya elmondása szerint még élt, szuszogott, amikor a szomszédok segítségével kihúzták az aknából.

Fotó: helyszíni fotó

A mentősök azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani, az nem világos számukra sem, hogy egyszerűen rosszul lett (fülledt meleg volt, amikor ott jártunk), vagy beszorult az aknába és az okozta a vesztét. A vízbe fulladást eleve kizárta a tulajdonos lánya, mert már elég sok vizet kimert az édesapja, és egyébként is sekély, derékig érő a vízakna. Úgy tudta, szívbeteg volt a bácsi, ez is közrejátszhatott.

Az elhunyt székelyudvarhelyi férfi 73 éves volt.