Meghalt egy bácsi a fodrászatban (frissítve)

A szerző felvétele.

Hiába próbálták újraéleszteni a mentősök, elhunyt egy idős férfi a Kossuth utcai fodrászatban pénteken, június 25-én délelőtt.

Az esetnek szemtanúi voltunk, negyed 10 után pár perccel figyeltünk fel arra, hogy két mentőautó, egy orvosos kocsi és egy rohammentő villog és várakozik a Figaro fodrászat előtt, a kovácsoltvas-kapu zárva és egy lepedővel letakarva.

A lepedő viszont nem takarta a bejárat alsó részét, így akaratlanul is láttuk, amint egy idős férfit újraélesztenek a földön. Legalább 20-25 percig próbálkoztak szívmasszázssal, előkerült a defibrillátor is, de mind hasztalannak bizonyult. A bácsi nem élte túl a szerencsétlenséget, tudtuk meg a helyszínen, ahol ennek okán a rendőrök is megjelentek.

Frissítés (11:50)

A 77 éves bácsinak leállt a szíve, nyilvántartott szívbeteg volt, közölte dr. Domokos Iván, a mentőszolgálat orvosigazgatója, aki a nagy melegek idején fokozatos óvatosságra inti nem csak a szívbetegeket, hanem mindenkit, sok folyadékot kell fogyasztani, kerülni a közvetlen napsütést, egyáltalán a házból se szabad kimenni, ha nem muszáj, az előírt gyógyszereket rendesen kell szedni.

A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) ajánlásait a kánikula ellen itt olvashatod.