Meghaladtuk a százezer tesztet az országban

A Hargita megyei kormányhivatal közleménye szerint változatlanul 17 fertőzéses esetet regisztráltak a megyében április 21-éig. A tizenhetedik személy is udvarhelyi, a múlt héten fertőzéssel diagnosztizált udvarhelyi család másik ápolója, a hölgy a városi kórház fertőzőosztályán van.

Összesen 13-an fekszenek az udvarhelyi és a csíkszeredai kórházakban, ketten meggyógyultak, egy elhunyt, és egyet a lakcíme szerinti megyébe helyeztek át. Zajlik a járványügyi ankét a tünetekkel rendelkező kontaktszemélyek körében.

Összesen 213-an (tegnap: 194) vannak még intézményes karanténban, eddig 299-en hagyhatták el azt. A házi elkülönítésben lévők száma már csak 372, eddig összesen 4.285-en hagyhatták el otthonukat.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 109 személyt ellenőriztek otthonukban, 42 kijárási kihágásért összesen 71.160 lej értékben róttak ki büntetéseket a megye területén.

A keddi országos adatok

pedig a következőképpen néznek ki:

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!