Meggyújtották az elsőt

Fotó: Székelyudvarhely polgármesteri hivatalának Facebook-oldala/MAGYARI HUNOR

Elkezdődött az adventi időszak vasárnap, november 27-én, és a Márton Áron téren is meggyújtották az első idei adventi gyertyát Márton József főesperes-plébános gondolatainak és a Balázs Ferenc Vegyeskar előadásának kíséretében.

A második vasárnapon, december 4-én, Pitó Zsolt, a Belvárosi Református Egyházközség lelkészének gondolatait, valamint Kovács László karnagy vezetésével az Alla Breve Vegyeskart hallhatják a Patkóba kilátogatók.

A harmadik vasárnapon, december 11-én, Mezei Ödön, a Székelyudvarhelyi Baptista Gyülekezet lelkésze, Faluvégi Chripkó Krisztina szólista és Lokodi András zongorista gondoskodik az ünnepi hangulatról, majd a negyedik vasárnapon, december 18-án Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztora, illetve a Székely Dalegylet férfikórusa – ismerteti a programot Facebook-bejegyzésében Székelyudvarhely polgármesteri hivatala.

A negyedik vasárnap egyben az idei Karácsonyi Vásár nyitánya, így vélhetően ekkor már a cserkészek által hozott Béke-lánggal gyújtja meg a gyertyákat Gálfi Árpád polgármester. Az adventi időszakban vasárnaponként 17 órától várnak a Márton Áron térre.