Megfizetjük a koranyári idő árát

Az időszakra jellemzően meleg idő várható a következő két hétre, de számolnunk kell a légköri instabilitással – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 23-a és június 5-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben 21-25 fok közötti maximumok és 8-12 fok közötti minimumok várhatók a következő kéthetes időszakban, ez megfelel a sokévi átlagnak. Május 25-e nyárias napnak ígérkezik, 25-30 fok közötti nappali hőmérséklettel, de aznap és másnap viharokra is készülni kell, gyakoribb esőzések május 29-e után várhatók.

A hegyvidéken az időszaknak megfelelő időjárás valószínű, 12-18 fokos maximumokkal és 3-8 fokos minimumokkal, kivéve a május 25-27. közötti és június 3. körüli időszakot, amikor 24 fokos nappali és 14 fokos hajnali hőmérséklet várható. Légköri instabilitás inkább délutánonként alakul majd ki, május 26-án és 28-a után kiadósabb esőt jósolnak.

Székelyudvarhelyen és környékén a hőmérséklet követi az erdélyi tendenciát, szerdától a huszonfokos meleggel csapadék is érkezhet zápor, zivatar formájában. A második hétre enyhe lehűlés várható, záporok kíséretében, de a húsz fokot így is fogja súrolni a nappali csúcs.

Agerpres, weather.com