Megfilmesítik a Száz év magányt

Egy amerikai online tévécsatorna, a Netflix szerdán bejelentette, hogy megfilmesíti Gabriel García Márquez Száz év magány című regényét. A regény 1976-ban jelent meg először, de még nem került mozivászonra.

Rodrigo García, a szerző fia elárulta, hogy apját is foglalkoztatta a megfilmesítés gondolata, de úgy vélte, hogy egy két részes játékfilm terjedelme sem lenne alkalmas arra. Ugyanakkor határozottan azt szerette volna, hogy a történetet spanyol nyelven mutassák be, emiatt több korábbi ajánlatot is elutasított.

Francisco Ramos, a Netflix spanyol nyelvű sorozatgyártó igazgatója azt mondta, hogy világszerte egyre nagyobb érdeklődés van az idegen nyelvű filmek és sorozatok iránt, mint például a Pablo Escobarról szóló Narcos vagy a nemrég Oscarral díjazott Roma, amely nemrég nyerte el az legjobb idegen nyelvű film díjat az Oscaron.

Ramos tudja, hogy sajátos töltete van a regénynek, amit a latin-amerikaiak érezhetnek át igazán, viszont a Száz év magány még így is egyetemes érvényű történet, amit „az egész világ be tud majd fogadni és szeretni fog”.

MTI, New York Times