Megfenyegették Szarvas Zsuzsát, lemond tanácsosi tisztségéről

Szarvas Zsuzsa néppárti  tanácsos a februári tanácsülés végén jelentette be, megfenyegették őt, a családját, szüleit, érinti ez a vállalkozását és gyermeke édesapját is, ezért felmond tanácsosi tisztségéből, mert nem hajlandó játékszere lenni anonim embereknek. Ezért is ült máshova, mint ahova szokott. Most már nem csak este, hanem napközben is kapnak fenyegetést.

Köszöni a kollégáknak, és elnézést kér a városlakóktól, hogy nem tudja mandátumát befejezni. Hozzátette: nem indult volna a továbbiakban.

A tanácsosok megrendülten fogadták, Venczel Attila jegyző bejelentette, ő is kapott fenyegetést, zsarolást, de nem adja fel, és Szarvas Zsuzsát is arra biztatja, gondolja meg.

Orbán Árpád belátja, hogy elmentek a dolgok, cinizmus is volt bőven, sajnálatosnak tartja az esetet, szerinte a tanácsost az alapján kell megítélni, amit mond és amiért kiáll.

Gálfi Árpád is csatlakozik a felszólalókhoz, megdöbbentőnek tartja, ami történik, s szerinte még inkább ilyen lesz később. Levelet küldött a város lakóihoz, amiben előre vetítette ezt a folyamatot, ami szerinte nem most kezdődött, hanem már 2019 júliusától, amikor kizárták őt az MPP-ből. Elmondja, az ő családját is fenyegetik.