Megérkeztek a lélegeztetőgépek Székelyudvarhelyre

Megérkezett a vállalkozók adományaiból vásárolt három lélegeztetőgép Székelyudvarhelyre, jelentették be a városháza Facebook-oldalán.

Jelenleg a vámnál zajlik az ügyintézés, ezt követően veszi át a kórház a három készüléket. Ugyanakkor azt ígérik, hogy hamarosan jelentkeznek a részletekkel.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 1-jei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!