Megérkezett a város karácsonyfája!

Egyenesen egy varsági udvarról érkezett a városháza térre a közel tizenöt méteres jegenyefenyő.

Csütörtökön, nem sokkal déli tizenkét óra előtt gördült be a fenyőfát szállító autó a városháza térre. A frissen vágott ezüstfenyő – melyet az a megtiszteltetés ért, hogy Udvarhely fája lehet 2021-ben – egyenesen Varságról érkezett, egy magánszemély felajánlásával kapta a város.

A közel tizenöt méteres fenyőfa a városháza műszaki igazgatósága, a fa felállítását végző műszaki személyzet és a helyi rendőrség fogadtatásában részesült, érkezésének idején a behajtás is tilos volt a városháza térre.

A kíváncsiskodókat azonban nem lehetett megfékezni: kattogtak a fényképezőgépek, villantak a bekapcsolva maradt vakuk, tátva maradtak a szájak a védőmaszk alatt a dús ágú fenyőfa láttán.

Érkezése után perceken belül leemelte a szállító autóról a műszaki személyzet, majd belekezdtek az angyalkodásba.

Néhány apró, ám a biztonság szempontjából el nem hanyagolható lépés előzte meg a fenyőfa égbe emelését, egy angyalkodó a dús ágak közé is bebújt, hogy leellenőrizze, megfelelően van-e rögzítve az emelődaruhoz.

A városháza műszaki személyzete szemmel láthatóan gyakorlott angyalkodónak számít: láncfűrésszel pillanatok alatt faragták le megfelelő méretre a fenyőfa törzsét.

Néhány percen belül már függőleges helyzetből csodálhattuk a fát, mely még a napot is eltakarta. Ám mielőtt a helyére került volna, a magasba emelték, hadd lássák a városlakók: jók voltak, lesz karácsonyfájuk!

Noha hatékonyak és gyorsak voltak a városháza angyalai, a hatalmas fenyőfa felállítása több mint egy órájukba és jó sok türelmükbe került, mégsem lehetett – az ilyenkor hagyományos – szitkozódást hallani a fa körül.

Ma még természetes szépségében lehet megcsodálni a fát, ám holnaptól már fényfüzérek díszítik, a fényeket hagyományosan advent első vasárnapjának estéjén kapcsolják fel, és egészen vízkereszt napjáig fog pompázni a karácsonyfa a városháza téren.

Ajándékok nem kerülnek a karácsonyfa alá, de ha továbbra is ilyen jók leszünk, és a vírushelyzet is engedi, a városháza angyala egy karácsonyi vásárt hoz majd az udvarhelyieknek, amelynek részleteiről hamarosan értesítik a sajtót – ígérik.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok