Megdorgálta a hivatal a gázszolgáltatót

A korábban egyeztetett ütemtervet figyelmen kívül hagyva a gázszolgáltató szerdán feltörte az Ady Endre utca kockaköves szakaszának egy részét. A munkálatokat leállította a polgármesteri hivatal, és csütörtök délelőtt egyeztetésre hívta a szolgáltató képviselőjét – tájékoztat honlapján a városháza.

Két nappal korábban, a keddi munkamegbeszélésen ugyanis előre leszögezték, állítja a polgármesteri hivatal, hogy több olyan útszakasz van, amelyet az elmúlt időszakban javítottak fel, így azokban csak a járdán vagy a zöldövezetben engedélyezi a feltörést a műszaki igazgatóság.

Ebbe a kategóriába tartozik az Ady Endre felső szakasza is, ennek ellenére feltörte a burkolatát a munkálatokkal megbízott cég, ahol le is fektették a fővezetéket. A sérült burkolatrészt három méteres sávban kell teljesen felszedje, majd helyreállítsa a szolgáltató. Az egyébként garanciában lévő utcaszakaszon a burkolat helyreállítását annak a cégnek kell elvégeznie, aki a tavalyi javítást vállalta, a költségek a gázszolgáltatót terhelik.